Mergi la conţinutul principal
curatare si intretinere ferestre

Întreținerea ferestrelor termoizolante

Curățarea și întreținerea ferestrelor - profilelor, feroneriei și garniturilor, reprezintă un aspect important în funcționarea lor la un nivel optim. Ferestrele și ușile termoizolante din PVC și aluminiu sunt fabricate din materiale premium, fiind ușor de manevrat și întreținut.

O curățare periodică și eficientă a profilului tâmplăriei va optimiza vizibilitatea și luminozitatea din încăpere. Urmele lăsate la exterior de praf și intemperii sunt inevitabile și pentru a le îndepărta ușor, trebuie să urmezi anumite reguli necesare pentru întreținerea ferestrelor de termopan.

În primul rând, vom folosi apă caldă și o soluție de curățat uzuală. Soluția de curățat sau detergentul ales nu trebuie să fie agresiv sau abraziv cu suprafețele pe care se acționează. Este bine să verificăm mai întâi componența detergentului specificată pe ambalaj și să ne asigurăm că nu conține substanțe distructive. Pe lângă soluția folosită, vom folosi și o lavetă moale care curăță eficient suprafața ferestrei, fără a lăsa zgârieturi.

Curățarea și întreținerea feroneriei și a garniturilor, reprezintă un aspect important în funcționarea optimă a tâmplăriei. 

Elementele de feronerie ale tâmplăriei termoizolante au rolul de închidere ermetică a ușilor și ferestrelor, contribuind la izolarea termică și fonică. Pentru a nu avea dificultăți la închiderea și deschiderea ferestrelor și a ușilor, este indicat să se lubrifieze piesele de feronerie cu ulei pentru mecanisme fine sau spray gresant. Administrarea picăturii de ulei esențiale pentru funcționarea optimă a ferestrelor se face de cel puțin o dată pe an.

La fel ca și în cazul tâmplariei PVC, garniturile trebuie curățate regulat cu o lavetă umedă, folosind un amestec de apă și săpun. Este important să verificăm starea garniturilor pentru a vedea dacă se impune schimbarea lor.

Profilul, feroneria și garniturile tâmplăriei sunt elemente de bază, esențiale în funcționarea optimă a acesteia, de aceea o întreținere și curățare corectă și periodică va influența durata de viață a ferestrelor și ușilor locuinței noastre.

Pentru informații și servicii de întreținere sau reparații la uși, ferestre sau rulouri, vă stăm la dispoziție și ne puteți contacta telefonic sau prin intermediul formularului de asistență sau comenzi.

intretinere ferestre usi tamplarie

 

Utilizam cookies pe acest site pentru a imbunatati experienta utilizatorilor.

De asemenea, folosim servicii de analiza si publicitate.