Casele pasive asigură un climat interior optim atât vara cât și iarna, fără a avea nevoie de surse convenționale de încălzire. Datorită caracteristicilor de izolare termică, ferestrele concepute pentru casele pasive contribuie la reducerea costurilor cu energia, cresc valoarea casei și contribuie la conservarea mediului.
Este important să alegem ferestre și uși eficiente energetic cu un coeficient de transfer termic care nu depășește valoarea de 0,85 W/m2K cu accent pe etanșeitate și eliminarea punților termice. Un rol important îl reprezintă elementele de feronerie și izolare cu garnituri pentru etanșare și eliminarea punților dintre îmbinări. De asemenea, trebuie să se țină cont de profilul ferestrei, cu 6 camere la interior și adâncime de peste 74 mm.
Și nu în ultimul rând, se va opta pentru montarea unor pachete cu 3 foi de sticlă cu control solar, ce permite trecerea luminii naturale și menținerea căldurii în interiorul lucuinței.
Pentru casele pasive ferestrele și ușile se montează în partea din față a zidariei cu ajutorul unor precadre din polistiren expandat, iar grosimea izolatiei termice trebuie sa fie de minim 250 mm. Precadrele din polistiren expandat cu densitate ridicată permit izolarea eficientă a rosturilor de racordare a tâmplăriei la standard de case pasive.
O instalare corectă a ferestrelor la o casă pasivă se face cu membrană antivapori, bandă precomprimată aplicată între tocul ferestrei și construcția adiacentă și spumă elastică, care oferă o excelentă barieră termică și fonică.
Sună la acest număr pentru suport imediat
Trimite-ne un email pentru serviciile de care ai nevoie
Utilizam cookies pe acest site pentru a imbunatati experienta utilizatorilor.
De asemenea, folosim servicii de analiza si publicitate.